Новини

09.04.2024

НАЗВАНО СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З БІАТЛОНУ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО СЕЗОНУ 2024/2025

Фото: Getty Images


Збірна України з біатлону визначилася зі складом, який готуватиметься до сезону 2024/25. Він був представлений під час президії Федерації біатлону України, що відбулася у сьогодні, 9 квітня.


У сезоні 2024/25 збірна України матиме нову тренерку чоловічої команди. З нею працюватиме Надія Бєлова, яка замінила на цій посаді Юрая Санітру. Натомість з жіночою збірною України продовжить роботу Микола Зоц.


До складу збірних України з біатлону потрапили 24 біатлоністи (11 - у чоловічу та 13 - у жіночу команди відповідно).


Склад збірної України з біатлону на підготовку до сезону 2024/25


Жінки: Юлія Джима, Христина Дмитренко, Олена Городна, Юлія Городна, Любов Кип'яченкова, Анастасія Меркушина, Олександра Меркушина, Анна Кривонос, Надія Бєлкіна, Ірина Петренко, Лілія Стеблина, Ксенія Приходько, Тетяна Тарасюк


Чоловіки: Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Віталій Мандзин, Тарас Лесюк, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Денис Насико, Руслан Ткаленко, Богдан Борковський, Степан Кінаш, Сергій Супрун


Серед відсутніх - один з лідерів збірної України Артем Прима, який може завершити кар'єру. А також Дар'я Блашко, яка зосередиться на відновленні від проблем зі здоров'ям.


Також до складу жіночої команди не потрапила Олена Білосюк. Сезон 2023/24 біатлоністка завершила достроково через операцію на колінах.


Дмитро Підручний готуватиметься до сезону 2024/25 за індивідуальною програмою з Юраєм Санітрою - колишнім тренером чоловічої збірної України.



Україна за підсумками сезону Кубка світу втратила одну квоту в чоловічих особистих гонках на наступний сезон. Сталося це після того, як Україна посіла 11-те місце у заліку Кубка націй - у сезоні 2024/25 її квота складатиме чотири біатлоністи.


Сезон 2024/25 Кубка світу з біатлону розпочнеться з етапу у Контіолахті, який відбудеться 30 листопада - 8 грудня.


Перед стартом зимової частини сезону збірна України виступить на літньому чемпіонаті світу з біатлону, що відбудеться з 21 до 27 серпня у Брезно-Осрблі.


Джерело: suspilne.media

Інші Новини